Haluk Arığ

 

Eğitim, Tiyatro ve Hayat

Gençlerin kültürlü yetişmesi için, sadece örgün eğitim programlarındaki derslerin yeterli olmadığı bir gerçektir. Gösteri sanatlarının ise, insanın sosyal yaşamına pek çok katkı sağladığı ve kişilik oluşumunda önemli bir rol oynadığı bilinmektedir.

Bir geçiş dönemi sayılan ilk gençlikte, sağlıklı iletişimin önemi inkâr edilemez. Bu açıdan bakıldığında, bir oyunda rol almak kadar, iyi bir tiyatro izleyicisi olmak da, bu yaşam dönemecindeki kazanımlardır.

Uygar yetişmiş gençler, her anne-babanın, her eğitimcinin ve her toplumun hayali değil midir? İnsan yetiştirmenin, evde ya da okuldaki amacı bu değil midir?

İşte biz, Terakki Vakfı Okulları’nda 1996 yılında Gençlik Tiyatroları Festivali’ni bu duygu ve düşüncelerle başlattık.

Aradan geçen bunca yılda, tiyatroya gönül vermiş ve festivalimize katılmış her gencin yüzünde aynı sevinci, sevgiyi, heyecanı gördük. Sanatla uğraşan gençlerimizin, yükseköğrenim ve sosyal hayatlarında ne kadar başarılı olduklarına tanık olduk.

Bu yıl 24. kez bir araya geldik. Sahnelenen eserleri ve o eserlerde rol alan gençlerimizi izlerken artık biliyoruz ki; her yıl bu sahneden geçen oyuncuları, çağından ve ülkesinden sorumlu, uygar bireyleri olarak alkışlamaya devam edeceğiz.

Teşekkür ederiz gençler…

Haluk Arığ
Terakki Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı